DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TRT’ye tepki yağdı!

TRT’ye tepki yağdı!
08.09.2018
224
A+
A-

Türkiye’nin Rusya ile oynayacağı maç yayın krizi nedeniyle iki dakika gecikmeli yayınlandı. Son ana kadar yayıncısının belli olmadığı Türkiye-Rusya maçı, TRT’den canlı ekranlara geldi. Ancak yayının son ana kadar alınamaması futbolseverlerin büyük tepkisini çekti. TRT’ye eleştiri yağdı.

UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup maçında Türkiye, Trabzon’da Rusya’yı konuk etti. Tüm Türkiye’nin merakla beklediği karşılaşmayı izlemek için televizyonlarının başına geçen futbolseverler, Türkiye’deki tüm kanalları dolaşmasına rağmen maçı göremedi. Pes edip maçı yabancı kanallardan izlemeye çalışanlar, karşılaşmanın ikinci dakikası oynanırken TRT’yi açtığında maçın canlı yayınlandığını gördüler. Son ana kadar UEFA ile pazarlık halinde olan TRT, yayın hakkını satın aldı. Ancak maçı iki dakika gecikmeli verebilen TRT’ye sosyal medya üzerinden eleştiri yağdı.

Türkiye’de milli maçı yayınlayacak kanalın son dakikada belli olmasından şikayet eden futbolseverler, Twitter’da TRT’ye sert eleştirilerde bulundular. Yaşanan krizde TRT’yi sorumlun tutan sosyal medya kullanıcıları, yaptıkları paylaşımlarla tepkilerini dile getirdiler. Maçın başlamasına kısa bir süre kala başlayan tepkiler, maçın başlaması ile devam etti. Sosyal medya kullanıcıları, TRT spikerinin sürekli “Yayın hakkını alabilmek için çok çabaladık. TL üzerinden anlaşmak için gecikme yaşandı” şeklindeki sözlerine “Bu başarı değil görev” şeklinde eleştiri getirdiler. Spikerin savunması da inandırıcı bulunmadı.

İşte Twitter’da Türkiye’nin Rusya ile oynadığı maç öncesi yaşanan yayın krizi nedeniyle oluşan tepkilerden bazıları:

Kaynak:Sözcü/Skor


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.