DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Türk takımları için kritik gece!

Türk takımları için kritik gece!
09.12.2021
277
A+
A-

UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Galatasaray, bu akşam oynayacakları maçlarda alacakları skorlarla Türkiye’nin geleceğini belirleyecek.

Son yıllarda Avrupa’da kötü sonuçlar alan Türk takımları, UEFA Ülkeler Sıralaması’ndaki düşüşe bir türlü engel olamadı. Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan takım gönderme avantajını kaybeden Türkiye, 2023-24 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne iki takımla katılma konusunda kritik bir virajda. Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde sıfır çekmesinin ardından, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Avrupa Ligi’nde bu akşam oynayacakları maçlar ekstra önem kazanmış durumda.

İLK 15’E GİRMEMİZ ŞART

Geçen sezon UEFA’nın ülke puanı kategorisinde 13. sıraya gerileyen Türkiye, Şampiyonlar Ligi’ne direkt takım gönderme şansını kaybetti. Bu sezon Süper Lig’de şampiyon olan takımımız, Şampiyonlar Ligi grupları öncesinde eleme maçları oynayacak. Bu sezon ülke puanı sıralamasında 19. sıraya kadar gerileyen ve şu an 16. sırada bulunan Türkiye, Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılım için 11. sıraya yükselmesi gerekiyor.

TÜRKİYE BUNU BAŞARAMAZSA…

Ancak bu hedefin mümkün olmayacağı aşikar. Bu nedenle öncelikli hedef ilk 15’e girmek. Eğer Türkiye bunu da başaramazsa, Avrupa kupalarına gidecek takım sayısı 5’ten 4’e düşecek. Böylece Türkiye Şampiyonlar Ligi’ne tek takım gönderecek ve o takım da play-off oynayacak. Öte yandan Avrupa Ligi kapısı Türkiye’ye kapanacak ve diğer 3 takım UEFA Konferans Ligi’nde mücadele edecek.

Türkiye’nin ilk 15 için mücadele ettiği ülkeler ve puan sıralaması:

SOZCU.COM.TR


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.