DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Teknoloji devi Google, Senosis ile sağlık sektörüne girecek!

Teknoloji devi Google, Senosis ile sağlık sektörüne girecek!
15.08.2017
287
A+
A-

Teknoloji devi Google akıllı saat ve sanal gerçeklik gözlüklerinden sonra şimdide sağlık sektörüne giriş yapacak. Google Seattle’da kurulu olan Senosis isimli bir startup’ı satın alan Google, sağlık sektöründe de büyük başarı yakalamayı hedefliyor.

Dünya’nın en büyük teknoloji şirketlerinin sağlık sektörüne bir bir adım atmasıyla beraber bu alanda da büyük bir yarış başlamış oldu. Birbirinden önemli telefon ve teknoloji şirketlerinin sağlık sektörü alanında yenilikçi birçok uygulama ile pazara hakim olmaya çalışırken, Dünya’nın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Google’de pazara girmeye başladı.

Google sağlık sektörüne adım atıyor!

Google üzerinden çalışmaya başladığı program ile kullanıcılarının sağlık verilerini telefon üzerinden takip edebilecek. Teknoloji sektöründe daha önce akıllı saat ve sanal gerçeklik gözlüğü projeleri ile sektörde oldukça büyük bir başarı yakalayan Google, şimdide üzerinde çalıştığı proje ile sağlık sektörüne de giriş yapacak.

Google akıllı saat kullanıcıların kan basıncı ve kalp ritmi gibi verileri takip edebiliyor fakat bu veriler daha önce ayrı bir cihaz olmadan, sadece telefon üzerinde kullanılmadı. Ayrıca bu cihazlarda kullanılan donanım da yüksek maliyetlere ulaştığı için Google yeni alternatifler aramaya başlamıştı. Google Seattle’da kurulu olan Senosis isimli bir startup’ı satın aldı ve sağlık ile ilgili verileri telefon üzerinden analiz etmek için çalışmalara hız verdi.

Sağlık verileri analiz edilerek, saklanabilecek!

Senosis isimli bu startup cep telefonlarının donanımları ile kullanıcıların sağlık verilerini analiz edebilecek uygulamalar geliştirmek için kullanılacak. Şirket daha önce telefonun kamerasından kan verilerini ölçebilen uygulamalarıyla tanıyordu, özellikle bebeklerin ince derileri sayesinde daha iyi görebilen uygulama bebeklerde gelişebilecek sağlık sorunları konusunda önceden uyarı verebiliyor. Ayrıca bu uygulamalar akciğer problemlerinin teşhisinde de kullanılabiliyor.

Google’ın bu tür sağlık verileri elde etmek için daha önce yapay zeka şirketi olan DeepMind ile göz hastalıkları teşhisi üzerinde çalıştığı da biliniyordu. Bu gelişmelere bakılacak olursa sağlık sektörüne hızla giriş yapan teknoloji firmaları sektörü fethedebilir.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.