DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kürtajdan Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kürtajdan Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?
17.07.2018
256
A+
A-

 

Gebeliklerin sonlandırılması durumunda araştırılan kürtaj fiyatları her yerde farklılık göstermektedir. Devlet hastanelerinde de 10 haftalık küçük gebeliklerin kürtaj ile sonlandırılması mümkün olmaktadır.

Unutulmamalıdır ki bu süreç bazı kadınlar için çok daha hassas ve üzücü olabilmektedir. Ancak bu tür gebeliklerin nedeni, korunmasız cinsel ilişkidir. Bu sonucun ortaya çıkabileceği düşünülerek cinsel ilişkiler için kesin önlem alınması gerekir. Kürtaj bir gebelikten korunma yöntemi değildir. Bu yüzden   bunun bilincinde olunmaz gerektiği herkesçe bilinmelidir.

Bebeğin ölmesi, boş gebelik, bebe anomalileri, anne sağlığını riske sokan gebelik, düşükler gibi sorunlarda gebeliğin kürtaj ile sonlandırılması gerekebilir. Bu durum 10 haftalıktan küçük olan gebelikler için söz konusudur. Bu yüzden daha büyük gebeliklerde farklı önlemler alınır.

Kürtaj Uygulaması Aşamaları

• Hastanın jinekolojik muayenesi yapılır, teşhisi koyulur,
• Hasta için uygun gün ve saat randevu edilir,
• Lokal ya da genel anestezi şartlarında narkoz verilir,
• Rahim içi hijyenik hale getirilir,
• Vakum ile rahim içindeki gebelik ürünü boşaltılır,
• Hasta dinlenmeye alınır,
• Hafif bir ağrı hissi duyulması söz konusudur ama ağrı kesicilerle giderilir,
• Hasta en geç 1 saat içinde normal yaşantısına dönebilir.

Doktorun verdiği ilaçlar kürtaj sonrası mutlaka kullanılmalıdır. Kanamanın artması, 38 ve üzeri ateş gibi durumlarda hekime haber verilmelidir.

Kürtaj Fiyatları

Devlet hastanelerinde ücretsiz olarak yapılan kürtaj işlemi, özel hastaneler ve kliniklerde ücretlidir. Ücretin ne kadar olduğu ve diğer ücretlerle ilgili bilgi alabilirsiniz. Kliniğimizde fiyat listesi konusunda hekimlerimizle görüşerek doğru kararları verebilirsiniz. Kürtaj işlemi hem kısa süren hem de pahalı olmayan bir işlemdir. Bu yüzden ödeme seçenekleriyle ilgili bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kürtaj Nerede Yaptırılır?

Kliniğimizde kürtaj fiyatları İzmir ilindeki fiyatları öğrenerek kürtaj yaptırabilir, jinekolojik sorunlarınız için hekimlerimize muayene olabilirsiniz. Muayene sonrası kürtaj işlemi ya da diğer kadın doğum polikliniği hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz. Kısırlık tedavisi, hamilelik takibi ve kadın hastalıkları konusunda bilgi alabileceğiniz kliniğimiz sertifikalı ve denetlenen bir kuruluş olarak hizmet vermektedir. Bu hizmetlerden yararlanmak için hemen bizimle iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.