DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Web Tasarım ile Bir Adım Önde Olun

Web Tasarım ile Bir Adım Önde Olun
13.02.2019
250
A+
A-

Günümüzde hangi işi yapıyor olursanız olun bir internet sayfasına ihtiyacınız olacaktır. Bir internet sayfasına sahip olmak ise belli başlı sorumlulukları beraberinde getirmektedir. Kuracağınız internet sayfasının hem sizi iyi bir şekilde yansıtması, hem de işlevsel açıdan başarılı bir şekilde çalışması gerekmektedir. Bu unsurların hepsini bir arada sağlamak içinse iyi bir web tasarım işine ihtiyacınız vardır. Günümüzde web tasarım dendiğinde akla yalnızca görsel açıdan göze hitap eden bir web sayfası dizayn etmek gelebilir fakat bu yanlış bir kanıdır. Yalnızca görsel açıdan değil, birçok farklı unsur da web tasarımın kapsamı altındadır.

Web Tasarımın Öğeleri

Bu işe ihtiyaç duyuyorsanız öncelikle kendiniz mi yapacaksınız yoksa bir başkasına mı yaptıracaksınız buna karar vermeniz önemlidir. Eğer bir başkasına yaptıracaksanız bu noktada en önemli olan unsur maliyet olacaktır. Çalışma alanı web tasarım olan birçok şirket bulunmaktadır. Maliyeti çok yukarılara çıkarmadan, gayet güzel web tasarım işi yapan firmalar bulmak elbette mümkündür. Çok büyük ölçekte ve yüz binlerce kullanıcının gireceği bir internet sayfası sahibi olacaksanız, bu noktada internet sayfanızın bu yükü kaldırabilmesi açısından maliyetleri artırmanız sizin yararınıza olacaktır.

Web sayfanızı kendiniz tasarlayacaksınız hâkim olmanız gereken birkaç konu vardır. Öncelikle grafik tasarım ve HTML kodlama konularında bilgili olmanız gerekmektedir. Bunun haricinde site entegrasyonu, projelendirme ve yazılım işleriyle alakalı yine halletmeniz gereken birçok unsur ortaya çıkacaktır. Bizim tavsiyemiz eğer ki bu konularda bilgi sahibi değilseniz cüzi bir miktar karşılığında bu işi yapacak bir firma arayışına girmeniz olacaktır.

Bir web sayfası dizayn ederken en çok dikkat edilmesi gereken unsurların başında renklendirme, sitenin göze daha hoş gelmesi yani grafik tasarım, verimlilik ve bağlantı hızı gelmektedir. Bu unsurlara dikkat ederek bir internet sayfası tasarlattırdığınızda problemlerle karşılaşma ihtimaliniz düşecektir. Bu noktada ortaya çıkan web sayfasını düzenli olarak kullanıcı gözünden görmek ve ziyaret esnasında herhangi bir problemle karşılaşılıyor mu diye kontrol etmek yararınıza olacaktır. Tüm bu unsurlara dikkat ederek özenli bir şekilde hazırlayacağınız web sayfası, şüphesiz kullanıcıların da hoşuna gidecektir ve ziyaretçi sayınız artacaktır.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.