DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Whatsapp, Facebook ve Instagram çöktü

Whatsapp, Facebook ve Instagram çöktü
04.10.2021
155
A+
A-

Dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan mesajlaşma uygulaması Whatsapp ile görsel içeriklerin paylaşıldığı Instagram ve Facebook uygulamasına saat 18.30 itibariyle erişim sorunu yaşanıyor.

Popüler sosyal medya siteleri Facebook ve Instagram’ın yanı sıra WhatsApp’a da erişim sağlanamıyor. Instagram açılmak istendiğinde server hatası veriyor.

WhatsApp’a ise sistem bağlanamıyor. Facebook’ta ise “Sorry, something went wrong” hatası veriyor. Her üç uygulama da Facebook’a ait ve aynı altyapıyı paylaşıyor.

İnternet kullanıcıları, aynı çatı altında faaliyet gösteren WhatsApp, Facebook ve Instagram’a girmekte sorun yaşarken, dünya çapında erişim aksaklıklarını tespit eden “downdetector.com” adlı internet sitesine kullanıcılar tarafından çok sayıda hata bildirimi gönderildi.

BAKAN YARDIMCISI: SORUN GLOBAL

Yaşanan soruna ilişkin Facebook, Instagram ve WhatsApp’tan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter’dan konuya ilişkin yaptığı paylaşımda “Whatsapp, Facebook ve Instagram servislerinde dünya genelinde erişim sorunu yaşanmakta olup, global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir.” dedi.

“YENİ BİR DÜZENLEME İHTİYACI OLDUĞUNU GÖSTERİYOR”

Ömer Fatih Sayan, yaşanan sorunla ilgili yaptığı yeni paylaşımda ise şunları belirtti:

* Facebook, Instagram ve WhatsApp servislerine uzun bir süre geçmesine rağmen ulaşılamıyor.

* Anlık haberleşme amacıyla kullanılan yabancı menşeli platformlar (OTT servisler) ve sosyal ağlar, ülkelerin yasal düzenlemelerine uymadığı gibi, hizmet kalitesi taahhütleri de bulunmuyor.

* Kullanıcı sayısı arttıkça ekonomik değeri büyüyen bu platformların, kullanıcılarına karşı daha fazla sorumlu olması gerekiyor.

* Bu mecralarda sıkça yaşanan kesintiler, tüketici hakları yönünden yeni bir düzenleme ihtiyacı olduğunu gösteriyor.

* Bu tür sorunlar, yerli ve milli mesajlaşma uygulamalarımızın önemini bir kez daha ortaya çıkarıyor.

* Tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli uygulamalarımızı kullanmaya davet ediyorum.

NYT: FACEBOOK’UN İÇ İLETİŞİMİ DE ÇÖKTÜ

New York Times (NYT) gazetesi, Facebook’un iç iletişim platformu Workplace’in de çöktüğünü ve çoğu çalışanın işlerini yapamaz hale geldiğini ileri sürdü.

Gazetenin haberine göre, iki Facebook çalışanı bu durumu ‘karlı bir gün’ olarak nitelendirdi.

YAKLAŞIK 7 SAAT SÜRDÜ,

Facebook, Instagram ve WhatsApp sunucularında yaklaşık 7 saat süren problemin giderildiği bildirildi.

“ESKİ HALİNE DÖNMESİ ZAMAN ALACAK”

Facebook’un teknolojiden sorumlu başkanı (CTO) Mike Schroepfer gece saat 01:46’da hizmetlerin çalışmaya başladığını ancak eski haline dönmesinin biraz daha zaman alacağını duyurdu.

(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.