DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

WhatsApp’ta bir güvenlik açığı daha…

WhatsApp’ta bir güvenlik açığı daha…
17.11.2019
218
A+
A-

WhatsApp bir güvenlik açığı ile daha gündeme geldi. Yeni keşfedilen açık için tüm kullanıcıları etkiliyor. Kritik WhatsApp açığı nedeniyle verileriniz çalınabilir.

Kısa bir süre önce Android için WhatsApp uygulamasını kullanan birisine yolladığınız zararlı GIF ile cihaza erişim sağlamak mümkün hale geliyordu. Bu açık nedeniyle Android kullanıcıları tedirginlik yaşamıştı.

HERKESİ ETKİLİYOR

Yeni keşfedilen açık için tüm kullanıcıları etkiliyor diyebiliriz. Çünkü güvenlik araştırmacılarının açıklamasına göre bu açık iOS ve Android üzerinde de tetiklenebiliyor.

Shiftdelete’de yer alan habere göre; bu açık sadece mobil platformlarla sınırlı kalmıyor. Windows için WhatsApp uygulamasını da etkiliyor. Ayrıca WhatsApp‘ın kurumsal kullanıcıları için kullanıma sunduğu WhatsApp Business uygulaması da bu açıktan etkileniyor.

CVE-2019-11931 olarak tanımlanan güvenlik açığı bellek taşırma yöntemini kullanarak hedef cihazdaki WhatsApp uygulamasını çökertebiliyor.

Çökertmekle kalmayıp, uzaktan komut çalıştırmaya da olanak sağlayan bu açık nedeniyle kullanıcılar tedirgin. Üstelik açığın tetiklenmesi için gereken tek şey özel hazırlanmış MP4 formatında bir video dosyası ve hedef kişinin telefon numarası.

Videonun karşı tarafta ulaşması sonrasında otomatik olarak tetiklenen bu açık yüzünden farkedilmeden hacklenmiş olabilirsiniz.

Konuyla ilgili hızlı bir güncelleme yayınlayan Facebook, açıktan etkilenen tüm platformlar için güncelleme yayınladı. Eğer WhatsApp kullanıyorsanız, uygulamanızın güncel olup olmadığını kontrol etmenizi öneriyoruz.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.