DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Almanya’da ‘Omicron dalgası’ alarmı!

Almanya’da ‘Omicron dalgası’ alarmı!
21.12.2021
129
A+
A-

Almanya’da Robert Koch Enstitüsü, Omicron dalgasının başladığı uyarısı yaptı. Entitüsü, hükümete derhal “azami temas kısıtlaması” getirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Almanya’da salgın verilerini izleyen ve hükümete danışmanlık yapan Robert Koch Enstitüsü (RKI), Omicron kaynaklı corona virüsü vakalarına karşı sert önlemler alınmasını istedi.

DW Türkçe’de yer alan habere göre, Twitter hesabından hükümete derhal “azami ölçüde sosyal temas kısıtlaması” getirmesi ve “enfeksiyon önleyici tedbirler” alması tavsiyesinde bulunan RKI, hatırlatma dozu aşılarının da azami ölçüde hızlandırılmasını istedi.

Seyahatlerin de sadece zorunlu durumlarda yapılmasına işaret eden RKI, önlemlerin anlaşılması için iletişimin de yoğunlaştırılması gerektiğine dikkat çekti.

Enstitü, Omicron varyantının Ocak 2022’nin başlarında Almanya’da vakaların çoğunluğunu oluşturacağını ve her gün on binlerce vakanın kayıtlara geçeceğini tahmin ediyor.

ALMANYA’DA ALINMASI PLANLANAN ÖNLEMLER

RKI, tavsiye ettiği önlemlerin Ocak ortasına kadar uygulanmasını istiyor. Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un bugün yeni corona önlemlerini eyalet başbakanlarıyla görüşeceği toplantıdan da bu tavsiyeler doğrultusunda kararlar çıkması bekleniyor.

Spiegel’in ulaştığı karar tasarısına göre, Almanya’da 28 Aralık’tan itibaren gece kulüpleri ve diskotekler gibi mekanların kapatılması planlanıyor. Aynı tarihten itibaren iç ve dış mekanlardaki özel buluşmalarda da en fazla aşılı ve iyileşmiş 10 kişinin bir araya gelmesine izin verilmesi gündemde. Bu buluşmalarda 14 yaşından küçük çocuklar ise sınırlamadan muaf tutulacak. Spiegel’in haberinde tasarıdaki kararların toplantı sırasında değişebileceğine dikkat çekildi.

BAVYERA BAŞBAKANI SÖDER’DEN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ

Öte yandan federal yönetimden ve eyaletlerden daha sert önlemler alınması yönünde sesler yükseliyor. Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder, RKI’nin tavsiye ettiği önlemlerin yaşanacak olası zorlukların sadece bir kısmını kapsadığını savunarak federal hükümete aşı zorunluluğu getirmesi çağrısında bulundu.

Hükümetin hatırlatma dozları için yeterli aşı olup olmadığı konusuna da açıklık getirmesi gerektiğini ifade eden Söder, ayrıca hükümetin Omicron’un ne kadar tehlikeli olduğuna ilişkin net bir açıklama yapmasını istedi.

Federal hükümet ve RKI’yle iletişim sorunları yaşandığını ve bunun kendisini fazlasıyla rahatsız ettiğini de belirten Söder, “Eğer Bakanlık ve önemli bir kurum birbiri ile çelişiyorsa bu akıllarda daha çok soru işaretleri bırakır” dedi.

RKI, azami sosyal temas kısıtlaması tavsiyesinde bulunurken Sağlık Bakanı Karl Lauterbach ise Noel tatilinde kapanma kararı alınmasının ihtimal dışı olmadığını söylemişti. Söder’in eleştirileri bu farklı iki açıklamayı hedef alıyor.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.