DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bir aşı daha yüzde 94.5 başarıya ulaştı

Bir aşı daha yüzde 94.5 başarıya ulaştı
16.11.2020
211
A+
A-

BioNTech ve Pfizer’ın geliştirdiği aşıdan sonra ABD merkezli Moderna da geliştirilen Covid-19 aşısının etkili olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada üçüncü faz sonuçlarına göre aşının yüzde 94.5 oranında koruyuculuk etkisi olduğu belirtildi.

ABD merkezli biyoteknoloji şirketi Moderna, corona virüsüne karşı geliştirme aşamasında oldukları Covid-19 aşısının üçüncü faz sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

95 katılımcı üzerinde yapılan analizlere göre Moderna’nın geliştirdiği corona virüsü aşısının etkisi yüzde 94.5 oranında. Şirket ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne başvurarak aşının gelecek haftalarda kullanımına onay çıkması için çalışacağını açıkladı.

Moderna’nın araştırmasında katılımcıların 90’ına plasebo verilirken geri kalan 5 katılımcıya ise corona virüsü aşısı verildi.

Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin yönettiği BioNTech ile Pfizer’ın geliştirdiği aşıda da yüzde 90 oranında koruyuculuk etkisi bulunuyordu.

2021’İN BAHARINDA GELİYOR

İngiltere’den aşının vatandaşlarına ulaşım tarihi ile ilgili net bir açıklama geldi… İngiliz yetkililer Moderna’nın geliştirdiği corona virüsü aşısının Avrupa’daki tedarik zincirini mercek altına aldıkları ve dozların 2021 yılının ilkbaharında dağıtılabileceğini duyurdu.

PFIZER VE BIONTECH’TEN DAHA DAYANIKLI

Moderna’nın geliştirdiği aşının ise geçen hafta Pfizer ile BioNTech’in geliştirdiği aşıdan önemli bir avantajı bulunuyor. Moderna’nın geliştirdiği aşı Pfizer’inki gibi ultra soğuk depolamaya ihtiyaç duymuyor ve bu da dağıtımını kolaylaştırıyor. Moderna, aşının 2 ila 8 derece arasındaki standart buzdolabı sıcaklıklarında 30 gün boyunca stabil olmasını bekliyor ve -20 derecede 6 aya kadar saklanabileceğini duyuruyor.

Pfizer’ın aşısının, Antarktika kışı için tipik olan eksi 70 derecede taşınması ve saklanması gerekiyor. Standart buzdolabı sıcaklıklarında beş güne kadar saklanabilir.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.