DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dünya Sağlık Örgütü’nden Delta varyantı uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü’nden Delta varyantı uyarısı
22.09.2021
141
A+
A-

Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü corona virüsü salgını ile ilgili bir açıklama yaptı.

2019 yılının son haftalarında Çin’de ortaya çıktıktan sonra küresel bir salgın halini alan ve 4.7 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü’nden üst düzey yetkililer bir açıklama yaptı.

DSÖ’nün üst düzey isimlerinden Maria Van Kerkhove, dünya genelindeki baskın corona virüsü varyantının delta olduğunu duyurdu. 185 ülkede görülen corona virüsünün delta varyantı ile ilgili konuşan Van Kerkhove, “Şu an tespit edilen vakaların yüzde 1’inden daha az alfa, beta ve gamma varyantları” dedi.

Washington Post gazetesi, daha önce yaptığı haberlerde ABD’de delta varyantının temmuz ayının sonundan beri baskın virüs olduğunu hatırlatırken, Dünya Sağlık Örgütü, eta, iota ve kappa varyantlarının ise artık bir endişe yaratmadığını duyurdu. Yetkililer,  “Bu varyantlar artık küresel sağlığa büyük bir risk teşkil etmiyor. Bu durum delta varyantının diğer virüsleri ekarte ederek onların yerine geçmeyi başardığını gösteriyor” ifadesini kullandı.

Kaynak:SOZCU.COM.TR


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.