DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Gören dehşete düştü ama gerçek çok geçmeden ortaya çıktı

Gören dehşete düştü ama gerçek çok geçmeden ortaya çıktı
30.11.2019
235
A+
A-

Rusya’nın Ural ve Volga bölgelerinde gökyüzünde görülen ‘badminton’ topu şeklinde nesne sosyal medyayı birbirine kattı. İnsanların UFO ya da göktaşı olduğunu sandığı şeyin ne olduğu ise çok geçmeden ortaya çıktı.

İngiliz Daily Star gazetesinin haberine göre; Ural ve Volga bölgelerinde yaşayanlar gökyüzünde mavi renkte, ‘badminton’ topu şeklinde bir nesne gördü.

Saratov kentinden bir sosyal medya kullanıcısı, “Bir tür UFO. Başka biri de onu gördü mü? Olağandışı bir şey, o neydi? Parladı ve kısa süre içinde yok oldu” yazdı.

Ufa kentinden Sofya Salova ise “Çocuklarla yürüyüşe çıktıydık ve şehrin üstünde UFO gördüm. Şaşırtıcıydı” mesajı paylaştı.

Rusyalıların UFO ya da meteor sandığı nesnenin ne olduğu ise kısa süre içinde ortaya çıktı.

BALİSTİK FÜZE DENEMESİ

Gökyüzündeki mavi renkli ışık huzmesi, Rusya tarafından denenen Topol-M kıtalararası balistik füzeye aitti.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan görüntüler, Volga Nehri kıyısındaki Astrahan şehrinde bulunan Kapustin Yar adlı uzay üssünden yapılan denemeyi yansıtıyordu.

Topol-M stratejik kıtalararası balistik füze sistemi, Sovyetlerin son döneminde üretildi.

Rus medyasına yansıyan haberlere göre; füzeler, 800 bin ton TNT tahrip gücüne sahip 800 kiloton savaş başlığı taşıma kapasitesine sahip.

Füzelerin tahrip gücünün 1945’te Nagazaki’ye atılan atom bombasından 40 kat daha fazla olduğu bilgisi yer aldı.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.