DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İngiliz astrofizikçilerden ‘yalnız değiliz’ iddiası

İngiliz astrofizikçilerden ‘yalnız değiliz’ iddiası
16.06.2020
198
A+
A-

İngiltere’nin Nottingham Üniversitesi’nden astrofizikçiler, Dünya’nın da içinde bulunduğu Samanyolu Galaksisi’nde 30’dan fazla zeki medeniyet bulunduğunu öne sürdü.

İnsanoğlunun evrende yalnız olup olmadığına yönelik araştırmalar, bilim dünyasının en uzun süredir yanıt aradığı soruların başında geliyor. İngiltere’nin Nottingham Üniversitesi uzmanları, bu konuda yeni bir teoriyi ortaya attı.

Nottingham Üniversitesi’nden Tom Westby ve beraberindeki astrofizikçiler, Dünya’nın da içinde bulunduğu Samanyolu Galaksisi’nde 30’dan fazla zeki medeniyet olduğunu öne sürdü.

Ekipte yer alan isimlerden Christopher Conselice, “Zeki bir yaşam formunun oluşması için 5 milyar yıllık bir zaman gerekli olduğu düşünülürse, galaksimizde birkaç düzine aktif medeniyet olması muhtemel” dedi.

17 BİN IŞIK YILI UZAKTA

Samanyolu’nda 250 bin yıldız olduğunu belirten Conselice, muhtemel medeniyetlerin 17 bin ışık yılı (1 ışık yılı = 6 trilyon mil) uzaklıkta olduğunu ve mevcut teknolojiyle iletişim kurmanın mümkün görünmediğini söyledi.

USA Today’in haberine göre Westby, diğer medeniyetlerin keşfinin yalnızca farklı yaşam formlarını aydınlatmakla kalmayacağını, Dünya üzerindeki yaşamın geçmişi ve geleceğiyle ilgili de bilgi vereceğini ifade etti.(Sozcu.com.tr)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.