DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TikTok fenomeni canlı yayında intihar etti!

TikTok fenomeni canlı yayında intihar etti!
26.11.2021
183
A+
A-

Çinli TikTok fenomeni Luo Xiao Mao Mao Zi, sosyal medyada açtığı canlı yayında zehir içerek hayatına son verdi. Zehirlenmiş şekilde hastaneye kaldırılan genç kadın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Fenomen, son dönemde yaptığı yayınlarda depresyondan bahsetmesi ve gençleri intihara teşvik ettiği gerekçesiyle eleştiriliyordu.

Sosyal medya hesabından son günlerde yayınladığı videolarla dikkatleri üzerine çeken ‘Luo Xiao Mao Mao Zi’ depresyondan bahsetmesi ve gençleri intihara teşvik etmesi gerekçesiyle eleştiriliyordu. Sosyal medya takipçilerine depresyonda olduğunu anlatan ‘Luo Xiao Mao Mao Zi’ açtığı canlı yayın sırasında zehir içerek yaşamına son verdi.

HAYALET EVLİLİK İDDİALARINDAN SONRA KÜLLERİ ÇALINDI

Fenomenin vefatının ardından ise oldukça ilginç bir olay yaşandı. Kadın külleri bulunduğu cenaze evinin bir çalışanı tarafından çalındı. Çalışanın külleri bir hayalet evlilik için sattığı iddia edildi. Olayda ismi geçen ve küllerin çalınması planına yardım ettiği düşünülen 3 kişi polisler tarafından yakalandı.

3 BİN YILLIK GELENEKMİŞ

Hayalet evlilikler, Çin’in kültürel varlığı içinde bir gelenek olarak kabul ediliyor. Dünyadan ayrılan ruhların çocukların refahını korumak için evlenmesini gerektiğine inanılıyor.

3000 yıllık bu gelenek, genelde ölmüş çocuklarına bir partner bulmak isteyen aileler tarafından yapılıyor. Hatta son zamanlarda sanal marketlerde ‘hayalet çöpçatanlar’ bile satılıyor.(acunn.com)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.