DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Emeklinin zam oranı arttı…

Emeklinin zam oranı arttı…
19.12.2017
243
A+
A-

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammına ilişkin tahminler yükseldi. Merkez Bankası’nın son beklenti anketine göre zam oranı yüzde 5.52 olacak.

Yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ- Kur emeklisinin Ocak zammı netleşmeye başladı. 2017’nin ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşecek enflasyon, zam oranını ortaya koyacak. Bunun 5 aylık döneminin verisi belli oldu. Temmuz-Kasım enflasyonu yüzde 4.97 çıktı. Şimdi geriye sadece Aralık ayı enflasyonu kaldı. Bu da 3 Ocak’ta açıklanacak. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı kesinleşecek.

TAHMİN DEĞİŞTİ

Merkez Bankası’nın son yaptığı beklenti anketi, zam oranı konusunda ipuçları veriyor. Ekonomistlerle gerçekleştirilen Aralık ayına ait beklenti anketinde, TÜFE beklentisi yüzde 11.74 çıktı. Cari yıl sonu TÜFE beklentisi, bir önceki anket döneminde yüzde 10.68 olmuştu. Yani tahminler yükseldi.

Yüzde 11.74’lük tahmine göre; 2017’nin ikinci yarısındaki enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 5.52 olacak. Maaşlarda bu durumda 234 liraya varan artış gerçekleşecek. Halen 4 bin 240 lira olan en yüksek emekli aylığı 4 bin 474 liraya çıkacak. Halen net maaşı 2 bin lira olan emeklinin geliri ise 110 lira artacak. Bu emekli, Ocak’tan itibaren 2 bin 110 lira maaş almaya başlayacak.

Emekliler, tablomuza bakarak yeni maaşlarını öğrenebilecek. Bu arada Ocak’ta, maaşlar artacağı için, her ay hesaba yatan aylığın yüzde 4’ü-5’i oranındaki ek ödeme (vergi iadesi) de yükselecek. Ek ödeme Ocak’ta yeni maaş üzerinden hesaplanacağı için artacak.

Kaynak: Takvim


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.