DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Aydilge: ‘Hastalığımla barışığım’

Aydilge: ‘Hastalığımla barışığım’
02.11.2018
267
A+
A-

Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel Salt’ın Kanal D’de sunduğu ‘2. Sayfa’ programına konuk olan Aydilge, rahatsızlığıyla ilgili ilk kez açıklamada bulundu. Aydilge, vitiligo hastası olduğunu ve bununla barışık yaşadığını anlattı.

Ünlü şarkıcı Aydilge, ciltteki renk hücrelerinin ölmesiyle beyaz lekelerin oluşmasına neden olan hastalık için çok fazla insanın bunalıma girdiğini ve kendi görüntülerinden utanıp, saklandıklarını dile getirdi.

Ellerindeki ve vücudundaki lekeleri olduğu gibi kabul ettiğini dile getiren Aydilge, tüm vitiligo hastalarına, “Lütfen kendinizi saklamayın, bizler olduğumuz gibi vitiligomuzla, yaralarımızla, berelerimizle de güzeliz. Bunu çirkin ya da acayip değil, bizi diğerlerinden farklı kılan özel bir hediye olarak da düşünebiliriz” dedi.

Toplumsal konulardaki düşüncelerini sosyal medya üzerinden çektiği videolarla dile getiren Aydilge, vitiligo hastalarının da utanmaması gerektiğinin altını çizdi.

VİTİLİGO HASTALIĞI NEDİR?

Dış derinin renk kaybına uğramasıyla oluşan beyaz plaklarla seyreden bir deri hastalığı olan vitiligo, bağışıklık sisteminin yanlış programlanarak, ciltte bulunan dost melanositlerin görevinin kısıtlanmasıyla ortaya çıkıyor.(mynet)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.