DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Murat Boz sinir uçlarımızla oynanıyor dedi ve ekledi…

Murat Boz sinir uçlarımızla oynanıyor dedi ve ekledi…
20.02.2023
395
A+
A-

Diyanet’in “Depremzede çocuklar evlat edinebilir mi?” sorusuna verdiği “Evlatlıkla evlenme engeli doğmaz” yanıtına tepki gösteren isimlerden biri de şarkıcı Murat Boz oldu.

Diyanet’in “Depremzede çocuklar evlat edinebilir mi?” sorusuna verdiği yanıt sosyal medyada tepki topladı.

Verilen yanıtta, evlatlığın mirasçı olma hakkı bulunmadığı belirtilerek, “Evlat edinen ile evlatlık arasında evlenme engeli doğmaz” denildi. Bu cevabın yer aldığı sayfalar, olayın gündeme gelmesinin ardından silindi.

Yaşanan bu gelişme sonrasında özellikle sosyal medyada tepkiler çığ gibi gelirken pek çok ünlü isim de yapılan bu açıklamaya tepki gösterdi.

Şarkıcı Murat Boz da fetvaya tepki gösteren isimler arasında yer aldı. Yapılan açıklamaların halkın sinir uçlarıyla oynanması anlamına geldiğini iddia eden Murat Boz şunları söyledi:

“Çocuklarımızı korumamız, kollamamız gerekirken, akıl almaz açıklamalarla sinir uçlarımızla oynanıyor. İnsanın boğazı düğümleniyor.

Diyanetin bu açıklamalarını kabul edebilmemiz mümkün değil. Depremzede çocuklarımız hepimize, Türk halkına emanettir ve emanete ihanet ettirmeyeceğiz. Sonuna kadar takipçisiyiz!

Diyanet işlerinin yaptığı ‘Evlenme engeli olmadığı’ şeklindeki akıl, mantık, vicdan dışı açıklamayı reddediyorum. Her bir çocuğumuzun takipçisi olacağız.”

Yenicaggazetesi.com.tr


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.