DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ünlü senarist ve yazar Stan Lee hayatını kaybetti!

Ünlü senarist ve yazar Stan Lee hayatını kaybetti!
13.11.2018
243
A+
A-

Örümcek Adam, Fantastik Dörtlü, X-Men, Daredevil, Hulk ve Demir Adam gibi Marvel çizgi roman karakterlerinin yaratıcısı Stan Lee’nin hayatını kaybettiği açıklandı.

Çizgi roman dünyasının en başarılı yazarlarından biri olan Stan Lee 96 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü yazar, Spider Man, Fantastik Dörtlü, X-Men, Daredevil, Hulk ve Iron Man süperkahraman karakterlerini yaratmıştır.

STAN LEE KİMDİR?

Stan Lee, Amerikalı çizgi roman yazarıdır. Stanley Martin Lieber 1922’de New York’da doğdu. Ailesi maddi sorunlar çekiyordu. Okulu bıraktıktan sonra çizgi roman yayınlama şirketi Timely’de çalışmaya başladı. İlk hikâyesi 1942 yılında Kaptan Amerika hakkındaydı. Stan Martin, S.T. Anley gibi farklı isimler altında yazılar yazdı fakat Stan Lee’yi seçti. Timely, ismini Marvel Comics olarak değiştirdi. Stan Lee yeni karakterler yaratmaya devam etti. Fantastik Dörtlü’yü 1961 yılında yarattı ve bunu Hulk takip etti. Bir yıl sonra ise Örümcek adam’ı yayınladı. Daredevil ise 1964’te ortaya çıktı. Tüm bu karakterler Stan Lee’yi çok başarılı kıldı.

Kaynak:Sözcü


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.