DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

G.Saray Benfica’yı salladı ama yıkamadı

G.Saray Benfica’yı salladı ama yıkamadı
22.02.2019
254
A+
A-

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında Galatasaray, Portekiz’de Benfica ile karşılaştı. İlk maçı kendi sahasında 2-1 kaybeden sarı-kırmızılılar, Portekiz’de de istediğini alamadı ve mücadele 0-0’lık eşitlikle sona erdi. Bu sonucun ardından Galatasaray da Fenerbahçe gibi UEFA Avrupa Ligi’ne veda etti ve Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden takım kalmadı.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında Galatasaray ile Benfica, Estadio da Luz Stadı’nda karşı karşıya geldi. İlk maçı İstanbul’da 2-1 kaybeden Galatasaray, Lizbon’da Benfica ile 0-0 berabere kaldı ve Avrupa Ligi’ne son 32 turunda veda etti.

Galatasaray, 85. dakikada Emre Akbaba ile golü buldu ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırarak golü geçersiz saydı.

Girdiği pozisyonları değerlendiremeyen Galatasaray, Lizbon’da istediği sonucu alamadı ve Avrupa Ligi’ne veda etti. Benfica ise bu sonucun ardından Avrupa Ligi’nde son 16 turuna yükseldi.

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakikada Grimaldo’nun ceza sahası dışı sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta, top üstten auta çıktı.
7. dakikada sağ kanattan hızlı gelişen Benfica atağında ceza sahası içinde Cervi’nin vuruşunda top az farkla yandan dışarı gitti.
35. dakikada sol kanatta topla buluşan Seferovic’in ortasında ceza sahasının ortasında rakibinden önce davranan Marcao yatarak ayağıyla topu kornere gönderdi ve önemli bir gol pozisyonunu önledi.
42. dakikada hızlı gelişen Benfica atağında ceza sahası yayının ortasında Pizzi’nin vuruşunda kaleci Muslera uzanarak topu kornere gönderdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

İkinci yarı

48. dakikada Feghouli’nin pasıyla topla buluşan Diagne’nin ceza sahası dışından şutunda meşin yuvarlak auta gitti.
61. dakikada sağ kanattan Pizzi’nin kullandığı köşe atışında ceza sahası içinde Ferro’nun kafayla indirdiği topa Felix’in vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.
75. dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Onyekuru’nun şutunu kaleci kaleci Vlachodimos kontrol etti.

Stat: Estadio da Luz
Hakemler: Ovidiu Hategan xx, Octavian Sovre xx, Sebastian Gheorghe xx
Benfica: Vlachodimos xx, Ferro xx, Dias xx, Almeida xx, Grimaldo xx, Pizzi xx (Appelt dk. 83 ?), Cervi xx (Silva dk. 59 x), Luis xx, Fernandes xx, Seferovic xx, Felix xx (Goncalves dk. 76 x)
Galatasaray: Muslera xx, Mariano xx, Luyindama xx, Marcao xx, Nagatomo xx, Donk x (Sinan Gümüş dk. 78 x), Ndiaye xx, Belhanda xx, Feghouli xx (Emre dk. 83 ?), Onyekuru xx (Yunus dk. 83 ?), Diagne x
Sarı kartlar: Marcao, Ndiaye (Galatasaray)

MAÇTAN NOTLAR

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanşında deplasmanda Portekiz’in Benfica takımı ile karşı karşıya gelen Galatasaray, son maçına göre ilk 11’de 3 değişiklikle sahaya çıktı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, geçen hafta Spor Toto Süper Lig’de Kasımpaşa’yı 4-1 yendikleri maçta ilk 11’de başlayan Selçuk İnan’ı yedeğe çekerken, Benfica karşısında bu futbolcunun yerine Badou Ndiaye’yi tercih etti.

Sarı kırmızılı takımda UEFA’ya gönderilen listede yer almayan Emre Taşdemir’in yerine Nagatomo, sakatlığı bulunan Martin Linnes’in yerine de Mariano ilk 11’de forma giyen diğer futbolcular oldu.

Galatasaray maça Muslera, Nagatomo, Marcao, Luyindama, Mariano, Donk, Ndiaye, Onyekuru, Belhanda, Feghouli, Diagne ilk 11’i ile maça başladı.

Sarı-kırmızılıların yedek kulübesinde ise İsmail Çipe, Ahmet Çalık, Selçuk İnan, Sinan Gümüş, Ömer Bayram, Emre Akbaba ve Yunus Akgün yer aldı.

BENFICA’DA DA 3 DEĞİŞİKLİK

Diğer yandan Benfica takımı ise İstanbul’da oynanan ilk maçtaki ilk 11’e göre 3 futbolcusunu değiştirdi. Portekizli teknik direktör Bruno Lage, defansta Ribeiro ve Corchia’nın yerlerine Grimaldo ve Andre Almeida’yı ilk 11’de oynattı. Ayrıca sakatlığı olan orta saha oyuncusu Salvio’nun yerine de Pizzi sahaya çıktı.

Galatasaray ve Benfica bu maç öncesinde Avrupa kupalarında 4 kez karşılaşırken, bu maçların ilk 2’sini Galatasaray, son 2’sini de Benfica kazandı.

Öte yandan Luz Stadı’ndaki karşılaşmada sarı-kırmızılı taraftarlar kendilerine ayrılan tribünü doldurdu.

Kaynak:Mynetspor


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.