DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Trabzonspor’dan Bakasetas tepkisi

Trabzonspor’dan Bakasetas tepkisi
12.02.2021
192
A+
A-

Trabzonspor Kulübü, Anastasios Bakasetas’ın basın mensuplarına açıklama yaptığı sırada, bir gazetecinin sorduğu soru nedeniyle ırkçılık yapıldığını ve söz konusu kurumun akreditasyonunun iptal edildiğini açıkladı.

Trabzonspor’un devre arasında Alanyaspor’dan transfer ettiği Yunan futbolcu Anastasios Bakasetas, geçtiğimiz gün basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yerel bir gazetenin muhabiri, “Trabzonspor’un Türk bayrağına dönerek İstiklal Marşı’nın okunması hakkında ne düşünüyorsunuz” sorusuna yanıt veren Yunan futbolcu, “Ben bir futbolcuyum. Sadece sahada kalarak futbol hakkında konuşmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Trabzonsporlu taraftarlar sosyal medyada muhabirin sorusuna büyük tepki gösterirken, bordo mavili kulüpten konuyla ilgili açıklama geldi.

“Tesislerimizde dün gerçekleştirilen basın toplantısında futbolcumuz Anastasios Bakasetas’a yerel bir gazete muhabirinin ‘ırkçı’ yaklaşımla yönelttiği soru, gazeteciliğin ahlaki ve etik değerleriyle asla bağdaşmamaktadır. Kulübümüz, bu tür ırkçı ve nefreti körükleyecek hareketlere her zaman karşı durmuş, futbolun evrensel anlamdaki birleştirici gücünü her zaman savunmuş, gerek UEFA gerekse FIFA’nın ırkçılığa yönelik ‘saygı’ duruşunu vazgeçilmez bir ilke haline getirmiştir. Öncelikle futbolcumuza yönelik ‘ırkçı’ bir soruyla güzel oyunu kirletmeyi amaçlayan bu provokasyon girişimini şiddetle kınadığımızı belirtirken, söz konusu gazetenin kulübümüzün akreditasyon alanlarına girişinin iptal edildiğini kamuoyunun bilgisine sunarız. Saygılarımızla…”

(Sözcü/Skor)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.