DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Motosiklet Kaskı | www.kalyoncumotor.com

Motosiklet Kaskı | www.kalyoncumotor.com
30.04.2018
290
A+
A-

Motosiklet Kaskı

Motosiklet kaskı; motosiklet sürüşlerinde kafa bölgesine alınabilecek darbelerden kişiyi korumak adına üretilmiş olan kaska denir. Tüm hava koşullarından, rüzgardan, yağmurdan koruyarak kişiye konforlu ve güvenli bir sürüş sağlar. Motosiklet koruma ekipmanlarının en önemli elemanlarından biridir.

  • Astar, çene altı bağı, dış kısım ve vizör kısımlarından oluşmalıdır.
  • Kompozit malzemeden üretilmiş olmalıdır.
  • Tüm hava koşullarına uygun bir kask alınmalıdır.
  • Sürücünün başına tam oturan bir kask tercih edilmelidir.

Motosiklet Koruma Ekipmanları

Motosiklet koruma ekipmanları birçok eleman içermektedir. Bu elemanlar; motosiklet, montu, motosiklet dizliği, motosiklet eldiveni, elcik ekipmanları, motosiklet botları, motosiklet dirsekliği ve motosiklet pantolonudur. Motosiklet koruma ekipmanları alırken yıpranmış 2. el ürünler almamaya dikkat edilmeli, can güvenliği ve sağlığının her şeyden önce gelmesi gerektiği bilinmelidir. Tüm motosiklet ekipmanları erkek ve bayanlara göre farklı beden, model ve malzemelerden üretilebilmektedir. Önemli olan tüm bu ekipmanların dayanıklı ve güvenilir malzemeden üretilmiş olmasıdır. Eğer kaliteli malzemeden üretildiyse 2. tercih sırası olarak motosikletin model ve rengine uygun ekipmanlar tercih edilebilir. Böylece bütünsel olarak da bir uyum sağlanmış yakalanmış olur.

Motosiklet kaskları farklı modellerde üretilmektedir. Kase tipi kaslar başın sadece tepesini kaplar ve koruma sağlar. Kullanımı oldukça kolay ve pratiktir. Özellikle yan boyut görüşünün kesilmemesi ve seslere karşı engel olmaması adına üretilmiştir. Fiyat açısından en makul kask türüdür. Koruma ve sağladığı güvenlik açısından %100 bir başarı sağladığı ise söylenemez. Yarım kask Başın iki yanını ve üst alanı kaplar ve güvenlik sağlar. Kullanımı oldukça kolay ve pratik bir motosiklet kaskıdır. Görüşü engellememesi ve seslerin duyulmasını engellememesi özellikleriyle avantaj sağlamaktadır. Açık kask yarım kaskın ön kısmında vizör konularak dizayn edilip üretilmiş modelidir. Vizör kaska koruma kalkanı sağlamaktadır. İyi bir kask işçin olması gerekenlerden öğelerden biridir.

Motosiklet Koruma Ekipmanları Nereden Alınır?

Yüksek koruma sağlayan, güvenilirliği olan motosiklet kasklarındandır. Fiyatları ortalama olarak makuldür. Çene açılır kask güvenliğini açılır kapanır çene fonksiyonundan almaktadır. Çene kısmı kapalı olduğunda boyun, baş, kulak, çene ve gözler koruma altına girmiş demektedir. Tüm hava koşullarında güvenle kullanılabilecek bir motosiklet kask modelidir. Kapalı kask ise tüm yüz bölgesini koruyan en kaliteli fonksiyonlardan oluşan motosiklet kaskıdır. Tüm hava koşullarından sürücüyü korumakta ve güvenli bir sürüş sağlamaktadır. Aynı zamanda yan boyutlu görüşü engellememesi de diğer büyük avantajlarından biridir. Fiyatları diğer tüm kask modellerine oranla yüksektir. Sağladığı tüm güvenlik fonksiyonlarıyla fiyatına değer işlevde bir motosiklet kaskıdır. Siz de tüm motosiklet güvenlik ekipmanları ve motosiklet güvenlik ekipmanlarından olan motosiklet kaskı hakkında bilgi almak ve detaylı incelemelerde bulunmak için www.kalyoncumotor.com adresinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.